Німецький дистриб'ютор висловив готовність постачати газ в Україну

Польська дочірня компанія Handen швидко перепрофілювалась для можливих поставок газу в нашу країну.

Ілюстрація:http://business.vesti-ukr.com/

Німецький експортер газу Verbundnetz Gas (VNG) перепрофілював свою польську дочірню компанію Handen для можливих поставок газу в Україну. Про це пише ЛІГА.Бізнес, передають Патріоти України.

Два роки тому колишній глава VNG Карстен Хойхерт говорив, що компанія не вела з Україною переговорів про постачання газу. Verbundnetz Gas в минулому році отримав €40 млн чистого прибутку після збитку в €53 млн роком раніше.

VNG продав 301 млрд кВт / год (29,1 млрд кубометрів) газу. Обсяг реалізації на ринку Німеччини склав 84,1 млрд кВт / год.

Закупівлі склали 363 млрд кВт / год (370 було роком раніше). У портфелі закупівель 57 млрд кВт / год склав газ із Росії.

Слід нагадати, що у державній нафтогазовій компанії Польщі PGNiG переконані, що нова трубопровідна система для імпорту газу з Норвегії через Данію і Балтійське море зробить російський газ непотрібним.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...