Нова кібератака? Підозрілий вірус атакує Україну - у мережі б'ють на сполох

Користувачі мережі припускають, що розпочала нова масштабна атака, про яку попереджували спецслужби.

Ілюстрація: zillya.ua

Упродовж 22 серпня на комп'ютери українців приходять підозрілі файли, які містять шкідливий код Про це повідомив український IT-підприємець Олександра Кардаков на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За словами бізнесмена, упродовж тривалого часу до фахівців його компанії надходять повідомлення про масові поштові розсилки, що містять шкідливий код, як правило в одному з архівних форматів: ARJ, ZIP, 7-ZIP тощо.

"Вранці наша система захисту електронної пошти перехопила подібні повідомлення зі вкладенням 7-ZIP, що маскуються під вкладені рахунки. Вміст зараз аналізується, але вже ясно, що воно містить активну частину, яка намагається встановити інтернет-з'єднання", – підкреслює він.

"Кілька рекомендацій для користувачів: 1) Видаляйте листи з архівними вкладеннями з незнайомих і неперевірених адрес, не відкриваючи їх; 2) Якщо у вас MS Outlook і MS Exchange, не відчиняйте файли безпосередньо у додатках MS Office, обов'язково користуйтеся засобами попереднього перегляду вмісту файлу. Якщо ж Ви – системний адміністратор, налаштуйте вашу поштову систему на переміщення підозрілих вкладень до карантину з подальшим поглибленим скануванням. Принаймні, до 28 серпня", – додає Кардаков.

Крім того, він опублікував відповідні скріншоти.

Нагадаємо, раніше під Черніговом кіберполіція "накрила" розповсюджувача вірусу Petya.ід Черніговом кіберполіція "накрила" розповсюджувача вірусу Petya.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...