Нові правила: Уряд запровадив для українців зміни в отриманні субсидій

​Кабмін змінив порядок розрахунку державної допомоги.

Ілюстрація:my.obozrevatel.com

Уряд змінив правила розрахунку субсидій для населення. Як зазначається, це потрібно для того, щоб скоротити кількість одержувачів субсидій, адже через зростання тарифів їх стане в 1,5 рази більше. Про це пише Сегодня, зазначають Патріоти України.

За підрахунками експертів, в Україні проживає 14 млн сімей, більше половини з них буде вимагати від держави субсидії, але отримають їх завдяки нововведенням не всі.

Тепер обмеженням для отримання субсидії є здійснення одноразової покупки на 50 тис. гривень і більше - техніка, турпоїздка - протягом 12 місяців перед зверненням. У той же час обмеження не поширюється на оплату навчання, медичних і житлово-комунальних послуг.

В інших випадках, якщо сім'я зробила дорогу покупку від 50 тисяч гривень, рішення про надання субсидій прийматиме спеціальна комісія, яка прийде додому і перевірить матеріально-побутові умови.

"Власник повинен розуміти, якщо інспектор не потрапить і не здійснить перевірку, то у нього потім виникнуть проблеми або з призначенням субсидій або з продовженням терміну дії такої субсидії", - пояснив адвокат Михайло Ілляшев.

Якщо в квартирі пенсіонерів інспектори знайдуть нові меблі або техніку, в субсидії можуть відмовити, тому краще в квитанціях про сплату і чеках про покупку вказувати ім'я платника (дітей, наприклад) і надавати такі документи заздалегідь

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...