Опускання на Землю, або Реальна політика: Кабмін "відхрестивися" від важливої передвиборчої обіцянки Зеленського щодо субсидій

У Міністерстві соціальної політики не будуть змінювати систему нарахування субсидій. Відомство має намір лише відкоригувати певні технічні моменти. Про це сказала його керівник міністерства Юлія Соколовська, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс - Україна".

"Системно міняти нічого не будемо. Ми реально проаналізували, як система субсидій починалася і як вона трансформувалася. Ми бачимо, що, в принципі, вона працює. Зазвичай до нас звертаються люди по окремих моментах. Є речі, які ми хочемо відкоригувати, але це не стосується критеріїв, це стосується певних технічних речей", – повідомила Соколовська.

Міністр запевнила, що субсидій вистачить на всіх, хто має в них потребу, оскільки до державного бюджету на 2020 рік закладено достатньо коштів.

На питання щодо ідеї президента України Володимира Зеленського про те, щоб люди похилого віку старше 70 років взагалі не платили за комунальні послуги, Соколовська сказала, що зараз це не розглядається.

"Зараз акцент – на продовження політики субсидій", – уточнила вона.

Нагадаємо, в кінці липня представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що уряд може надати субсидії додатково ще одному мільйону українських сімей.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...