"Нові санкції проти РФ можна порівняти з оголошенням війни" - глава крупного російського банку

Банкір вважає божевіллям введення економічних санкцій щодо осіб, близьких до президента Росії Володимира Путіна.

Голова VTB Андрій Костін. Фото:interfax.ru

Глава російського банку "ВТБ" Андрій Костін порівняв нові західні антиросійські санкції з оголошенням війни. Про це він сказав в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передають Патріоти України з посиланням на Financial Times.

"Я не бачу причин, за якими після цього російський посол повинен буде залишитися у Вашингтоні, або американський посол повинен буде купатися в холодній воді в Москві", - зазначив Костін.

За його словами, зараз в Європі зростає загроза військового конфлікту. Він вважає, що країни почали нову гонку озброєнь, від якої виграють "тільки генерали і ті, хто виробляє зброю". Костін відзначив, що якщо це і не призведе до ядерної війни, то "ще більше зіпсує відносини між Москвою і Вашингтоном".

"Хто знає, що станеться в Сирії, чи в Прибалтиці, чи в Чорному морі, де у вас є американські військові кораблі. Чим більше у вас зброї, тим більше підстав вважати, що може просто випадково статися спалах", - заявив глава ВТБ.

Також банкір назвав божевіллям введення економічних санкцій щодо осіб, близьких до президента Росії Володимира Путіна.

"Будь-які списки - ну що це таке? Визначати бізнесменів, які близькі до Путіна, чи далекі? Путін - законно обраний президент великої країни, і санкції за принципом близькості, дружби - це безумство. Іншого сказати не можу", - заявив глава ВТБ.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...