Нові технології: У Німеччині шахту перетворять на сховище сонячної і вітрової енергії

Енергосховище допомагатиме підтримувати енергетичну стабільність в регіоні й забезпечувати електроенергію навіть у безвітряну і похмуру погоду.

Ілюстрація: epravda.com.ua

Вугільна шахта Проспер-Ханіель в Німеччині після закриття отримає друге життя – її перетворять на гігантську гідроакумулюючу електростанцію, що зберігатиме надлишки сонячної та вітрової енергії. Про це пише ecotown з посиланням на Bloomberg New Energy Finance, повідомляють Патріоти України.

За допомогою нового енергосховища живитимуться електроенергією понад 400 тисяч німецьких будинків. Місто Ботроп (Північний Рейн-Вестфалія), де з 1974 року знаходилася найглибша 600-метрова шахта, і яке вважалося центром видобувної промисловості, продовжуватиме відігравати важливу роль в забезпеченні безперебійного живлення електроенергією Німеччини.

Рішення Німеччини перетворити вугільну шахту на гідроакумулюючу електростанцію може вирішити дві найскладніші проблеми, що виникли внаслідок переходу країни на чисту енергію.На місцевому рівні, вона забезпечить регіони новими робочими місцями, адже для багатьох поколінь викопне паливо було основним засобом до існування.

Крім того, енергосховище допомагатиме підтримувати енергетичну стабільність в регіоні й забезпечувати електроенергію навіть у безвітряну і похмуру погоду.

"Приклад Проспер-Ханіель можуть наслідувати й інші шахти, адже держава має потребу в більшій кількості енергосховищ, оскільки прагне подвоїти частку енергії з відновлюваних джерел і досягти 30% до 2025 року", – сказала прем’єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Ханнелоре Крафт.

Горнило промислової революції в Німеччині – Північний Рейн-Вестфалія – виробляє третину електроенергії країни, використовуючи застарілі вугільні електростанції.

Оскільки найбільша економіка Європи продовжує так званий Energiewende ("енергетичний поворот", курс на поступову відмову від викопного палива), вона потребує систем для зберігання чистої енергії.

Стабільно низькі ціни на оптовому ринку електричної енергії пришвидшують закриття старих вугільних електростанцій Німеччини, які належать комунальним підприємствам. Зараз зроблені заявки на закриття 27 старих вугільних і газових електростанцій з сумарною потужністю 6,6 ГВт, що живили 13 мільйонів середніх будинків.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...