Одне пальто на 7 років, 4 кг макаронів, 220 яєць та 53 кг м'яса на рік - Кабмін затвердив структуру нового споживчого кошика

Урядовим рішенням збільшені обсяги споживання деяких продуктів харчування.

Ілюстрація:expres.uaКабінет міністрів України затвердив набір продуктів харчування, набір непродовольчих товарів та набір послуг для основних соціальних і демографічних груп населення. Відповідна постанова уряду №780 від 11 жовтня оприлюднена на його офіційному сайті 7 листопада, зазначають Патріоти України.

Урядом прийнято рішення про перегляд наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для основних соціальних і демографічних груп населення. На основі цих показників визначається величина прожиткового мінімуму.

Зазначені набори визначені з урахуванням змін в соціально-демографічних характеристиках домогосподарств України, фактичної структури споживання, встановлених за висновком зацікавлених центральних органів виконавчої влади та соціальних партнерів.

Так, урядовим рішенням збільшені обсяги споживання деяких продуктів харчування (крупи, м'ясо, фрукти), збільшено кількість окремих товарних позицій в наборах непродовольчих товарів (одяг, взуття) і скорочені терміни їх використання. Переглянуті також набори предметів першої необхідності, санітарії та ліки, житлово-комунальних послуг і послуг зв'язку.

"Відповідно до статті 4 Закону України "Про прожитковий мінімум" сформовані набори харчування, непродовольчих товарів і послуг пройшли науково-громадську експертизу за участю Мінсоцполітики, Мінфіну, МОЗ, Мінекономрозвитку і Спільних представницьких органів профспілок і роботодавців", - сказано в повідомленні.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...