За рішенням Кабміну авіабудівний концерн "Антонов" був ліквідований

Ліквідаційну комісію очолив заступник міністра економічного розвитку Юрій Бровченко.

Ілюстрація:https://ua.112.ua

Державний авіабудівний концерн "Антонов" ліквідовано за рішенням уряду України. Про це йдеться в постанові №546 від 19 липня 2017 року, передають Патріоти України.

"Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Ліквідувати державний авіабудівний концерн "Антонов" (далі - концерн).

2. Утворити комісію з ліквідації концерну в складі згідно з додатком.

Затвердити головою зазначеної комісії заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Бровченка Юрія Петровича.

Голові комісії:

забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з ліквідацією концерну, та подання в двомісячний термін вимог кредиторами;

в тримісячний строк Кабінетові Міністрів України ліквідаційний баланс концерну.

3. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається", - йдеться в тексті документа.

Ліквідаційну комісію очолив заступник міністра економічного розвитку Юрій Бровченко. Кабмін зобов'язав його забезпечити заходи, пов'язані з ліквідацією концерну і подачею вимог кредиторів в двомісячний термін.

Протягом трьох місяців він також зобов'язаний подати Кабміну ліквідаційний баланс концерну.

Раніше Міністерство економічного розвитку України опублікувало перелік підприємств, які в довгостроковому періоді повинні залишитися в державній власності, бути передані в концесію, приватизовані або ж ліквідовані. Серед них був і "Антонов".

Всього ліквідації підлягають 1 255 об'єктів. Поряд з концерном "Антонов" влада планує ліквідувати судноремонтний завод в Чорноморську, Музей морського флоту України, а також "Одеську залізницю".

Авіаційне дослідно-конструкторське бюро, яким керував Олег Антонов, було створено в 1946 році на Новосибірському авіаційному заводі, через шість років перевезено до Києва, де його перепрофілювали під будівництво літаків сімейства Ан, як пасажирських, так і транспортних.

До складу держконцерну "Антонов" входили ДП "Антонов", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство і Завод 410 Цивільної Авіації.

Варто нагадати, що у березні і червні 2015 року уряд передав державне підприємство "Антонов", Харківське державне авіаційне орденів Жовтневої революції і Трудового Червоного прапора виробниче підприємство та державне підприємство "Завод 410 ЦА" зі складу концерну "Антонов" Державному концерну "Укроборонпром".

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...