В "Укроборонпромі" відзвітували про прибуток від контракту з Індією

«Завод 410 ЦА» здійснює свої поставки регулярно і планує повністю виконати контракт до кінця 2020 року.

"Укроборонпром" модернізує індійські літаки. Фото: ukroboronprom.com.ua.

Експортний контракт на модернізацію літаків Ан-32 ВПС Індії протягом 2011-2018 років забезпечує «Заводу 410 ЦА» 60% чистого доходу. Будь-яке втручання та перешкоджання виконання даного контракту може нанести збитки, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

В Концерні повідомляють, що з кінця 2018 року «Завод 410» відновив стабільні відвантаження нових партій продукції за контрактом. Це стало можливим завдяки досягнутим домовленостям між держпідприємством ДГЗП «Спецтехноекспорт» і індійськими партнерами.

Також, в цьому році «Завод 410» очікує успішного завершення переговорів з Індією по модернізації 20-ти додаткових Ан-32 в Україні. Це дозволить зберегти робочі місця і залучити молодих фахівців, йдеться у повідомленні на сайті заводу.

У повідомленні «Укроборонпрому» йдеться, що в 2014-2015 роках виконання контракту було під загрозою в зв'язку зі зривом термінів поставок запчастин з України. Це сталося після розірвання співпраці з Росією у військово-технічній сфері (ВТС). У 2017 році Міноборони Індії було готове розірвати контракт з Україною і передати його на виконання російській компанії. У такому випадку «Завод 410 ЦА» мав би заплатити $ 25 млн штрафів і недоотримати $ 90 млн доходу від експорту нових запчастин і агрегатів до Індії, кажуть на підприємстві.

У грудні 2017 року спільними зусиллями українська сторона переконала індійських замовників у необхідності провести імпортозаміщення російських комплектуючих Ан-32 на західні аналоги і у повній мірі виконати умови контракту.

Станом на сьогодні, всі необхідні угоди вже підписані, виконання контракту відновилося. «Завод 410 ЦА» здійснює свої поставки регулярно і планує повністю виконати контракт до кінця 2020 року. Крім того, в січні-лютому 2019 було успішно проведені випробування західних комплектуючих, які в подальшому будуть встановлені на літаки Ан-32 на заміну російським.

На заводі стурбовані, що слідом за цим успіхом, в ЗМІ з посиланням на правоохоронні органи України, знову почали з'являтися публікації, які викликають занепокоєння індійських партнерів. У повідомленні наголошується, що завдяки довгостроковим контрактом між «Спецтехноекспортом» і Міноборони Індії, заводу вдалося зберегти свій висококваліфікований персонал і частково оновити матеріально-технічну базу.

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...