"Сюрприз" для окупантів: Реактивна система залпового вогню "Берест" може замінити "Гради"

Нова РСЗВ має більш потужний залп – до 50 реактивних снарядів, замість 40 у «Граду».

РСЗВ "Берест". Фото: прес-служба держконцерна "Укроборонпром".

Отримана внаслідок глибокої модернізації 122-мм реактивної системи залпового вогню бойова машина «Берест» у перспективі може замінити РСЗВ «Град», що знаходиться на озброєнні української армії, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром», бойова машина була розроблена державним підприємством «Шепетівський ремонтний завод», причому в ній використовуються компоненти виключно українського виробництва.

"Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва дають «Бересту» ключові бойові та експлуатаційні переваги. Застосування нової цифрової системи управління вогню дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив'язку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, цифрові технології інтегрують «Берест» в систему обміну інформацією на полі бою, що дозволяє розрахунку РСЗВ в режимі реального часу отримувати точні координати ворога, які надходять з дронів, контрбатарейної радіолокаційної системи та інших систем спостереження. Це в рази підвищує точність і ефективність ведення вогню.

Крім того, нова РСЗВ має більш потужний залп – до 50 реактивних снарядів, замість 40 у «Граду». «Берест» встановлений на новому шасі від «КрАЗ» - 5401НЕ з колісною формулою 4х4. Загалом, «Берест» порівняно з «Градом» має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію в цифрові системи керування і наведення артилерії, більшу мобільність і вимагає менше часу для відкриття вогню», - сказано в повідомленні.

Довідка. Шепетівський ремонтний завод є одним із провідних підприємств держконцерну «Укроборонпром», яке працює над зміцненням артилерії Збройних сил України. Саме на цьому заводі ремонтуються й модернізуються ракетні системи залпового вогню«Град», «Ураган» і «Смерч», самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика», 2С3 «Акація», 2С5 «Гіацинт», 2С19 «Мста-С», 2С7 «Піон», машини управління вогнем артилерії, міномети, засоби управління військами, комплекси протитанкових керованих ракет, виготовляється широкий асортимент запасних частин.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...