Окупантам не дали вкрасти $1 млн: Суд Туреччини не визнав російську "націоналізацію" керченського танкера, що заарештований у Стамбулі

Судно перебуває під арештом у Туреччині у зв'язку із заборгованістю власника - держпідприємства "Керченський морський рибний порт" - перед російським фрахтувальником за ремонт танкера.

Ілюстрація:main.golovrubvod.kiev.ua

Адміністративний громадський суд Азіатської частини Стамбула не визнав документи, згідно з якими Росія "націоналізувала" український танкер "Таманський", що перебуває в Туреччині під арештом, орієнтовною вартістю $1 млн. Про це повідомив голова державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Був великий ризик того, що турецький суд міг прийняти документи Російської Федерації й визнати, що корабель, "націоналізований" у Криму, належить тепер не Україні, а Росії. Дуже позитивна новина сьогодні - це те, що такі документи від РФ не були визнані. Нам вдалося в судовому порядку визнати порушення процедури, яка призвела до арешту, що дає Україні можливість його припинити у виконавчій службі", - сказав він.

Він зазначив, що судно перебуває під арештом у Туреччині у зв'язку із заборгованістю власника - держпідприємства "Керченський морський рибний порт" - перед російським фрахтувальником за ремонт танкера.

Держрибагентство вважає таку заборгованість, сума якої становить $1,2 млн, фіктивною, оскільки за договором фрахту ремонт судна проводиться за рахунок фрахтувальника. Для погашення боргу танкер мав бути проданий на аукціоні 14 грудня, однак Держрибагентство запобігло продажу.

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...

Варто знати: Коли банк зобов'язаний повернути гроші, які зникли з рахунку

вівторок, 7 травень 2024, 6:49

В Україні більшість шахрайських схем відбувається з вини самої жертви. Шахраї за допомогою шкідливих лінків, обманюючи жертв, одержують банківські дані. При цьому банки не компенсують втрати, отримані внаслідок шахрайських дій. У деяких випадках таку к...