Оплот скреп: Держдума пропонує низку зустрічних санкцій проти Америки

У Росії пропонують обмежити роботу американських платіжних систем та ввести акциз на "шкідливі напої" на кшталт "Кока-Коли".

Росіяни планують антисанкції. Фото: соцмережі.

Росія може ввести санкції проти зарубіжних компаній. Зокрема, Coca Cola, Master Card і Visa. Про це "Російській службі новин" заявив перший заступник голови комітету Держдуми з економічної політики, інноваційного розвитку і підприємництва Михайло Ємельянов, передають Патріоти України.

"У нас работают некоторые американские компании, для которых эти санкции будут очень чувствительны. Это касается, прежде всего, аудиторских компаний, компаний финансового сектора и, естественно, Coca-Cola. Давно обсуждается введение акцизов на вредные напитки, это не будет напрямую касаться Coca-Cola, но компания серьезно пострадает", — сказав депутат.

Крім того, він зазначив, що необхідно обмежити роботу американських платіжних систем. "Надо активизировать внедрение платежной системы наших национальных карт. Карта "Мир" выпущена, но нужно принимать меры по созданию преимуществ для этой карты, чтобы она везде принималась и чтобы государственные органы и крупные компании работали именно с этой картой. Нужно ограничить Visa и MasterCard, это может достигать 4 млрд в год для американцев, это тоже чувствительно", — заявив Ємельянов.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...