Оренда квартир у Києві: що буде з цінами в 2016 році

Прогноз для квартирантів хороший.

Квартирне питання й досі актуальне. Фото: obozrevatel.ua

Орендувати житло в столиці коштує значно дорожче, ніж в інших містах України. Проте ціни на оренду київських квартир вже досягли своєї межі, відзначають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Вартість оренди житла в Києві досягла свого максимуму і найближчі півроку не зміниться, вважають експерти.На сьогоднішній день вільних квартир більш ніж достатньо, а орендувати їх нікому, тому в найближчому майбутньому саме квартиранти будуть правити балом, вважає аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький .

"Сьогодні на одного потенційного клієнта припадає близько 5-10 квартир", - розповів Костецький. Серед квартирантів, за його словами, вже намітилася тенденція до зміни житла, оскільки за ту ж ціну сьогодні цілком реально знайти набагато кращі умови для проживання. Наприклад, можна орендувати комфортну квартиру, яка розташована в будинку поряд з розвиненою інфраструктурою: біля станції метро, біля маршрутів міського транспорту, супермаркетів або парків.

У результаті оренда квартир у таких районах може дещо підвищитися в ціні, а в "глухих" районах, навпаки, впасти. В цілому, передумов для підвищення вартості оренди житла в Києві немає, вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Щоб виросла оренда - має збільшитися число приїжджих, а для цього потрібно, щоб економічна ситуація почала поліпшуватися. Але поки радикальних змін тут не очікується", - сказав Охріменко. На його думку, в найближчі півроку не варто очікувати як підвищення вартості оренди, так і її зниження, оскільки до цього немає передумов.

На сьогоднішній день оренда найдешевшої "гостинки" складає 3,5 тис.гривень, а разом з комуналкою, оплата якої в основному лягає на плечі квартирантів, квадратні метри потягнуть на 4,7 - 5 тис. гривень.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...