Ось вам і Європа вдома: Ціни в Буковелі б’ють рекорди, українці лютують через монополіста лижного курорту

Ті, хто їздив 10 років тому на курорти Польщі, теж зітхають. Адже тоді долар був по 7-8 грн. У Коломойського завжди вміли добре рахувати, скільки можна вижати з клієнта - українця, іноземця, держави.
Курорт "Буковель". Фото: Вікіпедія.

У соцмережах відпочиваючі на курорті “Буковель” розкритикували надмірно високі ціни, передають Патріоти України.

Так, користувач соцмереж показав фото компоту за 50 гривень і ціни на інші напої в “Буковелі”. Наприклад, найдешевший кави без вершків обійдеться гривень в 55, а чай – не дешевше 65 гривень.

У коментарях відпочиваючі зазначили, що покупці самі винні, адже попит породжує пропозицію: “Якщо є долбо...би, які за г...вно платять, то знайдуться шахраї, які їм це г...вно продають. І будуть продавати. І це не президент винен, це просто капіталізм, громадяни). Думайте головою і рахуйте свої гроші”, “хлопці хочуть в комунізм, але це ринок, попит формує пропозицію, підвищений попит збільшує ціну”, “саме так,але ж купують? так, купують! всі кафешки забиті. Мені було неважко взяти з собою термос и бутер, бо стільки платити не збиралась, а хто хоче, хай платить. Попит-пропозиція, нічого особистого” ,”Ринок вирішує. Не ти, не твоя мамка, а ринок. Будуть купувати за такі гроші – будуть такі ціни. Позбувайтеся совкового мислення”. Інші користувачі вирішили пожартувати: “Ви аполітично назву компоту читаєте: “Я – гiдний” треба)”.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...