Ощадбанк планує вибити з РФ мільярд доларів компенсації за Крим

Ощадбанк починає новий важливий етап в процесуальному виробництві щодо претензій до Російської Федерації.

Ощадбанк. Фото: www.my-banks.info.

Державний Ощадбанк подав позов проти РФ з вимогою компенсації втрат в розмірі 1 млрд доларів, які він поніс у результаті окупації Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку, передають Патріоти України.

Ощадбанк починає новий важливий етап в процесуальному виробництві щодо претензій до Російської Федерації. «26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, які будуть нараховані до прийняття судом остаточного рішення і до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним Трибуналом, і становить понад 1 млрд доларів США», - відзначили в прес- службі.

В Ощадбанку уточнили, що Трибунал вирішив не призначати біфуркацію арбітражного розгляду, тобто прийняв нетипове рішення в міжнародних інвестиційних справах не «роздвоювати» процес і не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження. Таким чином, всі питання, що стосуються юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитку будуть заслухані в одному засіданні. Це дозволить значно прискорити розгляд справи.

У банку підкреслили, що якщо після подачі позовної заяви РФ продовжуватиме відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, то Трибунал розглядатиме позовну заяву за прискореним графіком до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017.

«Ми з усією відповідальністю підійшли до підготовки до засідання і вдячні, що Трибунал визнав в повному обсязі аргументи Ощадбанку проти «роздвоєння» арбітражного розгляду і ухвалив рішення заслухати позовні вимоги Ощадбанку в одному провадженні, а також прийняв рішення на користь прискорення остаточного слухання в разі, якщо Росія наполягатиме на своєму рішенні про відмову постати перед міжнародним трибуналом. В даний час Ощадбанк ретельно готується до захисту перед Трибуналом своїх позовних вимог до Російської Федерації. Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні», - сказав голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Дефолт України можливий? Гетманцев розповів про найімовірніший сценарій, до якого вже готуються

вівторок, 7 травень 2024, 11:22

Власники євробондів України хочуть, аби Україна поновила обслуговування відповідних зобов’язань із наступного року (мова про суму до 0,5 млрд.дол. процентних платежів щорічно), передають Патріоти України. На фоні цього деякі ЗМІ почали ширити інформаці...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...