Останній "загашник": Резервного фонду РФ на добрячий струс вже не вистачить - доведеться різати бюджет

Тільки за перший квартал 2018 року уряд Росії витратив близько 157 млрд рублів - до 75% резервного фонду.

Ілюстрація:Прямий

Тільки за перший квартал 2018 року уряд Росії встиг витратити майже 75% резервного грошового фонду, тобто близько 157 млрд рублів. Половину з цих грошей отримали регіони країни, а решта було витрачено на різноманітні поточні проекти, починаючи від «Російських сезонів в Італії», закінчуючи держінвестиціями. Видання Коммерсантъ повідомляє, що тепер в розпорядженні уряду залишається лише 53 млрд рублів, а значить, якщо трапиться якась екстрена подія, то необхідно буде переглянути бюджет країни, зазначають Патріоти України.

Зазвичай кабмін протягом бюджетного року розпоряджається як мінімум 100 млрд рублів витрат, зарезервованих під термінові і екстрені потреби, - рішення по витраті цих грошей приймаються або дорученнями прем'єр-міністра, або постановами і розпорядженнями членів Білого дому.

Відзначено «передвиборні» витрати урядового фонду. 36,7 млрд рублів пішло на дотації регіонам з метою стимулювання зростання податкового потенціалу (тобто на регіональні держінвестиції), 20 млрд рублів - на підтримку збалансованості бюджетів (зазвичай у зв'язку з нестачею грошей через необхідність виконувати травневі укази), 10 млрд - на ремонт дитячих поліклінік.

В умовно «нерегіональній» частині витраченого 12,2 млрд рублів пішли на підтримку автопрому, 10 млрд рублів на «напрям "Кооперація і експорт", 6 млрд рублів - на підтримку проекту «Сухий Суперджет 100», 7 млрд рублів-сільському господарству ( з них 5 млрд крб.- на субсидії будівельникам теплиць), 5 млрд рублів-ЗЕБу на підтримку сільського господарства, 3,3 млрд рублів спрямовані на підтримку проекту «Цифрова економіка».

У сфері медицини найбільші додаткові витрати - 4,4 млрд рублів на розвиток хоспісів, 3,5 млрд рублів-на підключення медустанов до інтернету, 2,5 млрд рублів-на підвищення кваліфікації лікарів. Майже 80 млрд руб. «нерегіональних» грошей розійшлися по дрібницях - це і «окремі заходи МЗС РФ» (1,2 млрд рублів), і ЛЕП на Чукотці (3 млрд рублів), і «Російські сезони в Італії» (0,2 млрд рублів).

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...