Оце так: Українців змусять працювати по 10 годин на день

Нові поправки до Трудового кодексу затвердили в першому читанні.

Реакція на новий Трудовий кодекс.

В Україні збираються ввести нові поправки до Трудового кодексу, згідно з якими роботодавець може ввести 10-годинний робочий день. Про це повідомила кандидат економічних наук, доцент кафедри трудових ресурсів і підприємництва Анна Юрчик у коментарі Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"У новому кодексі зберегли норму про 40-годинний тиждень з 5 робочими днями. Але є один нюанс. Роботодавець може встановлювати 6-денний робочий тиждень або 10-годинний робочий день, - правда, якщо в сумі це не буде перевищувати 40 годин на тиждень. Також, з'явилася норма про так звану гнучку трудову функцію, що дозволяє збільшувати обов'язки працівника", - розповіла Юрчик.

Крім того, згідно з новим законопроектом, співробітників можуть змусити працювати у вихідні та свята без їхньої згоди. У той же час, планується збільшена доплата за роботу в нічний час, плюс 30% до ставки. "Оплата роботи в ненормований час за проектом буде здійснюватися не в двократному, а у трикратному розмірі", - йдеться в статті. Відповідний законопроект ще не прийнятий, Рада тільки затвердила його в першому читанні і відправила на доопрацювання.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...