Пенсійна реформа та її особливості: Чи зможуть розраховувати на пенсію українці без офіційної роботи

Пенсійна реформа передбачає, що люди без страхового стажу не зможуть отримати повноцінних пенсій.

Ілюстрація:ТСН

Українці, які працюють неофіційно або не працюють взагалі, не зможуть отримувати пенсію. Держава буде платити їм допомогу, розмір якої буде істотно відрізнятися від звичайної пенсії. Про це пише hyser, передають Патріоти України.

На даний момент з 18 млн осіб працездатного населення в країні офіційно працюють близько 16 млн громадян. Якщо ситуація не зміниться, то інші після досягнення пенсійного віку зможуть претендувати тільки на соціальну допомогу, розмір якої буде значно нижчим, ніж пенсійні виплати. Наприклад, колишній міністр економіки Володимир Лановий стверджує, що розмір такої допомоги становитиме 400-500 грн.

На думку Ланового, така ситуація є несправедливою в контексті солідарної пенсійної системи, яка передбачає, що працюючі українці відповідають за утримання непрацюючих. Ще одна проблема полягає в тому, що розмір мінімальної пенсії встановлений нижче прожиткового мінімуму.

Діюча пенсійна система відрізняється ще одним значним недоліком - високим розміром максимальної пенсії. Поки одні пенсіонери отримують близько 1,4 тис. грн (розмір мінімальної пенсії), іншим держава платить більше 10 тис. грн.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...