Переговори в Досі провалені: Одній "бензоколонці з амбіціями наддержави" буде туго - нафті прогнозують стрімке падіння

За прогнозами експертів, непідписання угоди ринок сприйме як колосальний провал, а ціни впадуть до рівня в $30 за барель.

Переговори у Досі виявилися марними. Фото: hyser.com.ua.

Міністр нафтових ресурсів Нігерії повідомив, що представники нафтових країн на зустрічі, яка відбулася в Досі (Катар) 17 квітня, не дійшли згоди щодо заморожування видобутку нафти. Новину передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Зазначається, що наступна зустріч запланована лише на червень. Представники 16 країн, у тому числі Росії і Саудівської Аравії, повинні були зустрітися в неділю вранці в столиці Катару з метою підписання угоди про замороження рівня видобутку нафти.

Проте нарада почалася пізніше призначеного часу, оскільки Саудівська Аравія вимагала участі всіх країн ОПЕК у рішення про заморожування. Нафтові міністри вирушили на зустріч з еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані, і ближче до вечора переговори все-таки розпочалися. Пізно ввечері стало відомо, що вони були безрезультатними. За інформацією ЗМІ, провал переговорів означатиме відновлення битви за частку ринку між основними виробниками.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...