Перемога Трампа матиме короткостроковий вплив на курс гривні - НБУ

Як і в випадку з Brexit, посилення турбулентності на зовнішніх ринках буде транслюватися на українську економіку через світові сировинні ринки. Найбільше на результати виборів в США відреагують ціни на нафту.

Ілюстрація:Fakty ICTVСитуація на валютному ринку України залишається стабільною, але ситуація на зовнішніх ринках у зв'язку з результатами виборів в США може мати обмежений короткостроковий вплив на стан українського валютного ринку. Про це йдеться в коментарі заступника глави Національного банку України Олега Чурія, переданому УНІАН, інформують Патріоти України.

За його оцінками, приплив надходжень виручки від експорту зерна і рослинної олії продовжить виконувати роль ключового фактора, що визначає стан міжбанківського валютного ринку України до кінця року. Як наголошується в коментарі, завдяки значним надходженням виручки від нового врожаю з середини вересня на міжбанківському валютному ринку спостерігається надлишкова пропозиція іноземної валюти, що дозволило Національному банку з кінця вересня провести 14 аукціонів і купити близько 330 млн дол. США для поповнення міжнародних резервів.

"Як і в випадку з Brexit раніше в цьому році, посилення турбулентності на зовнішніх ринках буде транслюватися на українську економіку через світові сировинні ринки. При цьому, на нашу думку, найбільше на результати виборів в США відреагують ціни на нафту", - йдеться в коментарі.

За прогнозами НБУ, ціни на основні експортні товари України - зернові, олійні продукти та метали - відреагують менш істотно і з часом відіграють падіння, і в такий спосіб не зможуть нівелювати позитивний ефект від експорту нового врожаю для українського валютного ринку.

"Турбулентність на світових фінансових ринках не матиме значного впливу на валютний ринок, з огляду на тимчасову відсутність доступу України до ринку капіталу. Тому ми не очікуємо волатильності обмінного курсу, яка створила б істотні ризики для виходу інфляції за межі цільових показників (12% +/- 3 п.п. на 2016 рік і 8% +/- 2 п.п. 2017 рік)", - відзначається в коментарі.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...