Перемир'я? Україна втратила сотні військових після підписання "Мінська-2"

"Понад 400 українських військових загинули в бойових діях після вступу в силу угоди про припинення вогню, яке було досягнуто в Мінську ще рік тому", - заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер.

США, Пентагон. Фото: izvestia.ru.За словами заступника помічника міністра оборони США Майкла Карпентера, основну роль в загибелі сотень українських військовослужбовців зіграла Росія. Карпентер також зазначив, що Сполучені Штати спостерігають збільшення збройних зіткнень з бойовиками на сході України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, незважаючи на торішню угоду про припинення вогню, збройні сили України втратили не менше 430 чоловік в зіткненнях з бойовиками.

"Росія впливає на командні і управлінські зв'язки з сепаратистами, яких вона підтримує в східній Україні", - заявив М.Карпентер.

Він додав, що РФ регулярно постачає на Донбас важке озброєння, а також активно займається навчанням і управлінням сепаратистів за допомогою тієї "сили, яка присутня в східній Україні". "Це проблема, яка заохочується Росією", - зазначив М.Карпентер.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...