Під крильце "клятих гейропейців": Російські олігархи масово виводять гроші в Швейцарію і Латвію

За даними Центробанку, в 2016 році з РФ до Швейцарії було виведено $ 5,1 млрд.

Російські гроші тікають у швейцарські банки. Ілюстрація: Forex Investor.

Швейцарія залишається улюбленою країною російських еліт для зберігання своїх грошей, це випливає зі статистики Центробанку РФ з грошових переказів за минулий рік. За даними регулятора, в 2016 році з РФ до Швейцарії було виведено $ 5,1 млрд. Зафіксована Банком Росії сума стала рекордною за весь час публічно доступної статистики (з 2006 року). Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Finanz.

Чистий відтік (з урахуванням переводів в РФ) склав $ 1,944 млрд. У порівнянні з минулим роком темпи втечі капіталу прискорилися в 2,8 рази. Другим за популярністю напрямком другий рік поспіль стала Латвія. За рік туди витекло $ 2,113 млрд. США за підсумками 2016 року стали третім за популярністю напрямком втечі грошей. Туди пішло $ 1,935 млрд (проти $ 1,975 млрд в 2015-му).

Монако ж залишається популярною юрисдикцією лише для найбільш забезпечених росіян. За рік в карликову державу пішло $ 535 млн (на 17% більше, ніж в минулому році), проте середня сума переказу склала $ 166 тис. Це в 10 разів більше, ніж за одну транзакцію росіяни виводять до Швейцарії ($ 17,539 тис.), І в 55 раз більше - ніж на Кіпр ($ 2,775 тис.). На третину за рік - до 1,894 млрд доларів - зріс обсяг грошових переказів в Китай. Втім, на відміну від інших країн, 30% таких операцій здійснюють не громадяни РФ.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...