Після Brexit: Осборн оголосив план порятунку економіки Великобританії

За прогнозами експертів, втрати Великобританії через вихід із ЄС можуть серйозно вдарити по економіці держави.

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн. Фото: ЖЖ

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн у неділю, 4 липня, оголосив про плани скоротити корпоративний податок до 15 відсотків, щоб допомогти Великобританії пережити економічні потрясіння після Brexit, повідомляють Патріоти України.

За його словами, зниження податків необхідне для збереження і залучення нових інвестицій, які країна може втратити через вихід із Європейського Союзу по результатах референдуму. Незважаючи на зміну політичного курсу Великобританії, Осборн заявив про необхідність будівництва "суперконкурентоспроможної економіки" країни, яка не залежала б від членства у блоці.

Так, міністр фінансів відзначив, що Британія має встановити найнижчу податкову ставку, меншу за 15 відсотків порівняно з 20 відсотками на сьогодні.

"Що зроблено, то зроблено. Ми повинні прийняти вердикт британського народу замість того, щоб сумувати або намагатися змінити його", - сказав він про Brexit, додавши, що наразі перед керівництвом Великобританії стоять серйозні політичні та економічні виклики.

Крім скорочення податків, міністр сказав, що його план порятунку економіки з п'яти пунктів передбачає створення нового поштовху для інвестицій з Китаю, забезпечення підтримки банківського кредитування, подвоєння зусилль щодо інвестування в Північній Англії і підтримку фіскальної довіри у Великобританії.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...