Після візиту представників Мінфіну США: Росіян готуються вигнати з Кіпру

Тих, хто не зможе або не захоче пояснити походження коштів, змусять закрити банківські рахунки.
Росіянам на Кіпрі стане незатишно. Фото: ЖЖ.

На Кіпрі співробітники комплаенс-служб стали вимагати від деяких росіян, які володіють рахунками в банках, пояснити причини транзакцій за останні 15 років, повідомляють Патріоти України із посиланням на «Газета.Ру».

Тих, хто не зможе або не захоче пояснити походження коштів, змусять закрити рахунки. За оцінкою компанії «Альпарі», проблеми в кіпрських банках можуть торкнутися близько 150 тис. кваліфікованих рахунків. Видання вказує, що нові вимоги були введені після візиту в країну представників Мінфіну США.

Після цього Russian Commercial Bank (RCB Bank) повідомив, що за підсумками зустрічей представників Мінфіну з кіпрськими регуляторами «до всіх працюючих на Кіпрі банків була доведена позиція про необхідність посилення контролю за походженням коштів клієнтів і проведених ними операцій». У банку зазначили, що США таким чином прагнуть «перекрити канали для кримінальних грошових операцій по всьому світу, а також забезпечити режим виконання американських санкцій» - посилення стосуються не тільки російських клієнтів кіпрських банків.

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...