Плакати чи сміятись? МВФ оголосив розрахунки, коли Україна досягне економічного рівня ЄС

За даними фонду, якщо в Україні вдасться знизити рівень корупції до середнього рівня Європейського Союзу, українська економіка зможе вийти на рівень європейських показників в економіці до 2040 року.

Ілюстрація:112.ua

У Міжнародному валютному фонді зробили прогнози щодо показників української економіки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

Якщо в Україні вдасться знизити рівень корупції до середнього рівня Європейського Союзу, українська економіка зможе вийти на рівень європейських показників в економіці до 2040 року. Такі результати були отримані після проведення відповідного дослідження Міжнародним валютним фондом.

Встановлено, що в разі зниження показників корупції, валовий внутрішній продукт в Україні на душу населення до 2040 року вийде на рівень 50 % від середнього в ЄС та на 20 % більше нинішнього. Однак дослідження враховує і негативні результати боротьби з корупцією.

За умови, що антикорупційні реформи не матимуть успіху, то до 2040 року Україна зможе досягти мінімум 30 % від середніх європейських показників.

Міжнародний валютний фонд навів до прикладу Польщу, Румунію та Латвію, які в 1992 році також мали схожу економічну ситуацію щодо рівня ВВП як і в України, однак з тих часів ці країни мають значні здобутки.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...