Плювати на санкції: Винороби Молдови наторгували з окупованим Кримом більш, ніж на мільйон (відео)

У Молдові спростовують будь-який зв’язок із анексованим півостровом. Один з виробників після запровадження з Молдовою преференціальної торгівлі увійшов до топ-5 найбільших експортерів вина до США.

Ілюстрація:YouTube

Дві молдовські виноробні компанії продовжують працювати з окупованим Кримом, незважаючи на міжнародні заборони і санкції. Про це повідомляє Громадське ТБ, інформують Патріоти України.

Зокрема, компанія "Молдовський стандарт" з 2014 і до кінця 2016 року вивозила продукцію в російський Краснодар, звідки її товари потрапляли в Крим. Йдеться про тару для пляшок, етикетки, а також коробки для виноробної продукції.

"Вона є в Алушті майже 100% володіє фабрикою "Маглів" і зі своєї фабрики вона вивозила різноманітну упаковку товару. Сума у цьому випадку понад 1 млн євро за майже три роки", — зазначив журналіст Володимир Тхорик.

Друга компанія — Berhord — вона вивозила різноманітне промислове обладнання до Криму.

І представники "Молдовського стандарту", і представники Berhord спростовують будь-який зв’язок із Кримом.

Тхорик зазначив, що "Молдовський стандарт" після скасування США поправки Джексона-Венніка, тобто, після запровадження з Молдовою преференціальної торгівлі увійшов до топ-5 найбільших експортерів молдовського вина до США.

"Напевне американці не дуже зрадіють, коли дізнаються, що компанія, яка скористалася режимом преференцій, торгує з окупованою територією", — підсумував журналіст.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...