По справі ЮКОСу: У Франції заарештували "космічні" мільйони Путіна, - ЗМІ

Арешти стосуються дебіторської заборгованості.

Ілюстрація: ЖЖРосійські держактиви, заарештовані у Франції у справі ЮКОСа, включають $ 400 млн, що підлягають сплаті супутниковим оператором Eutelsat на адресу ФГУП "Космічний зв'язок", і $ 300 млн, які компанія Arianespace повинна заплатити "Роскосмосу", повідомляють Патріоти України.

Як написав американський юридичний журнал The American Lawyer, не розкривши джерело інформації, в першому випадку йдеться про плату за надання російського супутникового ресурсу, а в другому - за поставку російських ракет-носіїв.

Представник GML (володіє компаніями Hulley Enterprises і Yukos Universal, відсудив у Росії $ 50 млрд) підтвердив, що арешти стосуються дебіторської заборгованості Eutelsat перед "Космічним зв'язком" за використання супутникової ємності російського підприємства, а також дебіторської заборгованості Arianespace перед "Роскосмосом" за поставку і обслуговування ракет "Союз". Він не підтвердив цифри в $300 млн і $400 млн, сказавши тільки, що загальна сума заарештованих у Франції російських активів становить приблизно $1 млрд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції у справі ЮКОСу заарештовані платежі французьких компаній Arianespace, Eutelsat і Air France, що належать їхнім російським контрагентам.

В Україні через нестачу потужностей протягом доби планують відключати від електрики промисловість

понеділок, 13 травень 2024, 13:59

Через значні пошкодження енергоінфраструктури і нестачу електроенергії на добу планують обмежувати промислових споживачів. Про це йдеться у повідомленні Міністерства енергетики. Українська енергетика продовжує перебувати у скрутному становищі. Минулої ...

Ставку зроблено, але: "Газпром" безуспішно намагається заповнити втрату ринку ЄС за рахунок Китаю

понеділок, 13 травень 2024, 13:45

Енергетичний монополіст "Газпром", що належить Кремлю, колись найприбутковіша російська компанія, може зіткнутися з тривалим періодом поганих результатів. Компанія намагається заповнити прогалину в втрачених продажах газу в Європі за рахунок свого внут...