Подискутували: МВФ погрожує припинити фінансування України

Суперечки навколо Податкового кодексу та бюджету викликають занепокоєння в керівництва Фонду.

МВФ та Україна. Фото: ukrday.net.

Затвердження Державного бюджету України на 2016 рік, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік призведе до переривання програми співпраці з Міжнародним валютним фондом і неминучого припинення міжнародного фінансування. Про це заявив перший заступник директора МВФ Девід Ліптона, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Затвердження бюджету відповідно до програмної мети по зменшенню загального державного боргу до 3,7% ВВП - це ключова умова для закінчення програми допомоги МВФ", - сказав представник Фонду. Ключовий кредитор України стурбований дискусіями у Верховній Раді, які активно просувають відмову від пропозицій Кабінету міністрів щодо нового Податкового кодексу та бюджету на 2016 рік.

"Затвердження бюджету, параметри якого не відповідатимуть програмним цілям на 2016 рік і середньостроковій перспективі, перерве програму і неминуче призведе до збоїв у зв'язаному з нею міжнародному фінансуванні", - зазначив Ліптон.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...