Покращення від чиновництва: Українські дороги зроблять вужчими

У Мінрегіонбуді запевняють, що такі зміни повинні посприяти підвищенню безпеки на дорогах і зменшенню аварійності, збільшенню пропускної спроможності вулиць, а також ефективному розвитку велосипедного руху.

З 1 вересня в Україні введуть нову норму ширини смуг руху на дорогах з метою впровадження євростандартів. Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти Україн.

"Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах становить 3.5-3.75 метра в залежності від їх призначення. Однак європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху - близько 3-3.25 метра - підсвідомо підштовхують водіїв їхати з меншою швидкістю. Тому в новій ДБН по вулицях і дорогах ми вирішили переглянути і адаптувати цю норму до європейської, відповідно звузивши ширину смуг руху на українських дорогах при їх проектуванні і будівництві", - пише він.

Такі зміни повинні посприяти підвищенню безпеки на дорогах і зменшенню аварійності, збільшенню пропускної спроможності вулиць, а також ефективному розвитку велосипедного руху.

Згідно з новою ДБН ширина смуги руху становитиме 3 метри. На магістралях загальноміського значення - 3.5 метра. На місцевих житлових вулицях - 2.75 метра.

Дефолт України можливий? Гетманцев розповів про найімовірніший сценарій, до якого вже готуються

вівторок, 7 травень 2024, 11:22

Власники євробондів України хочуть, аби Україна поновила обслуговування відповідних зобов’язань із наступного року (мова про суму до 0,5 млрд.дол. процентних платежів щорічно), передають Патріоти України. На фоні цього деякі ЗМІ почали ширити інформаці...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...