Водії, готуйтесь! На українських дорогах запрацюють американські вимірювачі швидкості

​Про ведення фото та відео фіксації попереджатимуть відповідні дорожні знаки. Перелік таких місць буде доступний на офіційних сайтах поліції.

Фото:Укрінформ

У місцях, де найчастіше трапляються ДТП і на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення в Україні встановлять американські пристрої вимірювання швидкості TruCam. Про це в четвер, 4 жовтня, повідомляє прес-служба МВС, зазначають Патріоти України.

Пристрій використовуватимуть уже з 8 жовтня, проте виключно на тих ділянках доріг, де встановлені відповідні дорожні знаки. Крім того, в місцях установки камер будуть перебувати поліцейські авто з увімкненими маячками синього кольору. Перелік камер буде перебувати у відкритому доступі на сайтах Нацполіціі і Патрульної поліції, а також на офіційних сторінках в Facebook.

Пристрої TruCam почнуть використовувати на ділянках з підвищеним рівнем аварійності, пов'язаних з перевищенням швидкості. Відзначається, що перший тиждень TruCam використовуватимуть в пілотному режимі.

У той же час прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив в Twitter, що перший тиждень нововведення буде працювати в режимі попереджень. "А далі застосовуємо всі механізми спостереження і покарання порушників", - написав Гройсман.

Слід наголосити, що TruCam виробництва США має лазерне наведення, яке дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Пристрій має карту пам'яті на 16 000 відеороликів або 40 000 фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду. Має два режими - автоматичний і ручний та обладнаний GPS-датчиком.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...