Польща може завадити постачанню російського газу в Європу

Польський уряд збирається замінити його паливом з Норвегії.

"Газпром". Фото: Термінал

"Газпром" бачить ризики для поставок газу в Європу через Польщу, оскільки Варшава не прийняла нові умови транзиту. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Ми знаємо, що Польща не збирається продовжувати транзитну угоду. Це несе ризики для поставок газу в європейські країни, включаючи Німеччину", – повідомив Медведєв.

Раніше Польща вирішила не продовжувати довгостроковий контракт з "Газпромом" на поставку газу після його закінчення в 2020 році. Російський газ Польща збирається замінити паливом з Норвегії, а також з інших країн, доставляючи його морськими суднами в термінал з прийому скрапленого природного газу (СПГ) в Свиноустя.

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...