"Послаблення гайок": У США пом'якшили санкції проти путінського олігарха Дерипаски

На таке рішення, швидше за все, вплинула ситуація на світовому ринку алюмінію.

Олег Дерипаска. Фото:investigator.org.ua

США дозволили "РусАлу" та іншим компаніям російського олігарха Олега Дерипаски, укладати нові контракти, але тільки зі старими партнерами. Про це офіційно повідомило управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC), інформують Патріоти України.

Так, тепер резидентам США, а також їх партнерам можна укладати угоди з підсанкційними компаніями Дерипаски, але тільки в тому випадку, якщо їх співпраця триває вже кілька років.

Щоб самим не потрапити під санкції, партнерам компаній Дерипаски доведеться надати на вимогу OFAC документи, які підтверджують, що вони продають або купують продукцію в тому ж обсязі, що і раніше.

Як відомо, санкції проти "РусАла" серйозно вплинули на світовий ринок алюмінію - ціни на метал різко зросли.

Джерело: Сегодня

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...