Повернули щастя ходити: Українські лікарі-біотехнологи врятували бійця АТО від інвалідності (фото)

Військовий сповнений оптимізму, адже відтепер ніщо не завадить йому жити без обмежень.

Боєць під час лікування. Фото: peoplesproject.com.

Боєць АТО Павло, який тяжко травмував коліно у зоні АТО, тепер ходить на власних двох. Про це розповіли волонтери "People’s Project", передають Патріоти України.

За їхніми словами, травму військовий отримав ще півтора роки тому, коли служив під Дебальцевим. Спускаючись із терикону у повному спорядженні, чоловік невдало став на ногу. Із часом біль стих, та Павло і далі травмував коліно раз за разом. До лікарів військовий не звертався, допоки нога не набрякла і практично перестала згинатися.

Державна медицина учаснику АТО не допомогла: лише ортопеди-травматологи клініки ilaya на чолі з досвідченим Володимиром Оксимцем змогли запропонувати прийнятний варіант лікування. Павло згодився, волонтери зібрали необхідну суму, і в серпні 2016 року провели складну реконструктивну операцію.

Як зазначили волонтери, роботи попереду ще багато – розробляти нові зв’язки, наново звикати до повноцінної ходи без обмежень. Та військовий сповнений оптимізму, адже відтепер ніщо не завадить йому жити без обмежень.

Волонтери нагадують, що на подальше відновлення очікують й інші тяжко травмовані бійці АТО. Виключно за рахунок пожертв небайдужих у рамках проекту "Біотех-реабілітація поранених" лікарі ilaya можуть і далі допомагати нашим військовим.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...