Пожежа на хімзаводі Калуша: Вражаючі кадри з повітря (відео)

Наразі пожежу локалізовано. Однак все ще палають залишки пірогазу

Пожежу на олефіновому заводі "Карпатнафтохім" в Калуші локалізовано. Про це повідомляє ДСНС, зазначають Патріоти України.

"12 січня о 23:48 пожежу у м. Калуш на території ТОВ "Карпатнафтохім" локалізовано", - йдеться у повідомленні.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області уточнило, що на заводі відбулося факельне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 м.кв. та висотою 15 метрів. Інженерно-технічним персоналом о 21:15 здійснено перекриття засувок подачі сировини на вводі в установку. Станом на 23:00, за інформацією керівника об’єкту, орієнтовний час вигорання залишків продукту становить близько 2 годин.

О 23:48 пожежу локалізовано. До гасіння пожежі залучено 19 одиниць техніки 105 осіб особового складу пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС в області. Потерпілих немає.

На місці також було задіяно 50 поліцейських, слідчі і групи реагування патрульної поліції, які забезпечують охорону громадського порядку і не допускають наближення людей і транспорту до місця події. Правоохоронці встановлюють причину загорання.

У Мережу викладають фото та відео з висоти пташиного польоту масштабної пожежі, що сталася на олефіновому заводі "Карпатнафтохім" у Калуші Івано-Франківської області. Знімки зробив і опублікував на своїй сторінці Facebook місцевий житель Володимир Микитин та інші користувачі.

На підприємстві загорілося пальне. На даний час відбувається факельне горіння пірогазу.

Міський голова Ігор Матвійчук повідомив, що викидів небезпечних речовин в повітря немає. Загрози для Калуша пожежа не становить.

У соцмережах користувачі пишуть, що над місцем події небо червоне, було чути вибухи. Жертв та постраждалих немає.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...