Прем'єр-міністр Чехії засмутив керівництво ЄС та підбадьорив українців

Нещодавно до подібних хитрощів вдався польський уряд.

Андрій Бабіш. Фото: Рейтерс.

Чехія не прийме жодного біженця, який прибув до Євросоюзу через Середземне море, оскільки приймає людей з України. Про це заявив глава чеського уряду і лідер руху ANO Андрій Бабіш, передають Патріоти України із посиланням на Radio Praha.

Бабіш заявив, що для припинення незаконної міграції необхідний всеосяжний план дій, який він розгляне під час візиту до Італії і на Мальту. Безпосередньо перед вильотом до Італії чеський прем'єр сказав, що "Чехія не прийме жодного біженця, який переправляється в Євросоюз через Середземне море, адже приймає людей з України".

Поліція Чехії затримала 2376 нелегальних іммігрантів за перші шість місяців 2018 року. Минулого року Чехія депортувала понад 1000 громадян України, які незаконно працювали у країні з польськими дозволами на роботу.

Нині близько 70 тисяч українців офіційно працюють у Чехії. В уряді нарікають на брак робочої сили в країні, закликаючи залучати її з-за кордону.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...