Президент затвердив спрощення режиму ввезення імпортних авто в Україну

Скасовано екологічний сертифікат, який потрібно було пред'являти при ввезенні автомобіля в країну.

Ілюстрація. Фото: Економічна правда

Президент Петро Порошенко спростив ввезення в Україну імпортних автомобілів, підписавши відповідний закон про скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам, повідомляють Патріоти України.

Про це свідчить інформація на сторінці законопроекту №5470-д на сайті Верховної Ради.

Як зазначається, закон повернуто з підписом глави держави 21 травня.

Згідно зі змінами, в ст. 2 Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" слова "пропуск на митну територію України" замінено словами "митне оформлення".

Це скасовує необхідність мати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам, який потрібно було пред'являти при ввезенні автомобіля в країну і при держреєстрації.

Однак, такий сертифікат все одно потрібно надати на внутрішній митниці при оформленні автомобіля.

Закон був прийнятий з урахуванням внесеної головою комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною поправки, якою від необхідності відповідати стандартам звільнені автомобілі швидкої медичної допомоги, спецавтомобілі та пересувні медклініки, що ввозяться в Україну як гуманітарна допомога.

Опублікував: Інна Мартинчук

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...