"Проект дозволить виробляти не менше 15 МВт": США пропонує збудувати на Херсонщині водневі електростанції

Завдяки цьому виробничі й сільськогосподарські підприємства, а також підприємства водозабезпечення будуть отримувати електроенергію з альтернативних джерел.

На Херсонщині підписали меморандум про співпрацю. Фото: Таврія24.

Днями Херсонська ОДА та американська компанія Global Energy Solutions Group, що спеціалізується на виробництві і монтажі малих електростанцій, підписали меморандум про співпрацю. Він передбачає будівництво водневих електростанції на Херсонщині, передають Патріоти України із посиланням на Таврія24.

Американці заявили про готовність реалізувати такий проект в південних районах Херсонської області. Завдяки ньому виробничі й сільськогосподарські підприємства, а також підприємства водозабезпечення будуть отримувати електроенергію з альтернативних джерел. Загальний обсяг інвестицій поки що не розголошується, проте американська сторона і представники адміністрації запевнили, що мова йде про десятки, а можливо і сотні мільйонів доларів.

«Херсонська область має колосальні можливості в альтернативній енергетиці, – зазначив директор компанії GESG Аміт Рай. – Наш проект дозволить додатково виробляти не менше 15 МВт для промислових і побутових потреб».

Глава Global Energy Solutions Group також висловив стурбованість з приводу можливої бюрократії. У відповідь глава Херсонської ОДА Андрій Гордєєв запевнив, що на Херсонщині діє «зелений коридор» для іноземних інвестицій в сферу АПК, туризму та енергетики.


Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...