Придушать не всіх: У Гройсмана передумали винищувати під корінь малий бізнес

Малий бізнес поряд зі студентством був рушійною силою Революції Гідності. А перед тим – Помаранчевої. Можливо через це можновладці, що дорвалися спочатку до сцени Майдану, а потім до влади послідовно намагаються знищити самозайнятих українців, як клас

Після скандалу, що піднявся через чергову спробу уряду нав'язати усім самозайнятим українцям додатковий тягар у адмініструванні власної справи, Кабмін знов дещо здав назад, зазначають Патріоти України. Мінекономрозвитку зобов'яже продавців і постачальників послуг надавати клієнтам можливість безготівкового розрахунку, але не вимагатимуть обов'язкової установки платіжних терміналів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
"Постанова зобов'язує продавців і постачальників послуг надати клієнтам можливість оплатити товар або послугу безготівково: або з використанням електронних платіжних засобів і платіжних пристроїв, або через електронні платіжні сервіси", - сказано в повідомленні.
У міністерстві нагадують, що така норма передбачена законом "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні".
"Це не зобов'язує всіх підприємців в обов'язковому порядку встановлювати платіжні термінали. Підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не вимагають наявності фізичного платіжного пристрою", - заявили в МЕРТ.
"Наприклад, оплату можна буде здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa, QR-коду, через переказ з карти на карту тощо", - відзначають в Мінекономрозвитку.
У той же час, згідно з повідомленням, ця постанова спрощує використання звичайних платіжних терміналів: підприємці не будуть зобов'язані їх купувати, але отримають можливість орендувати такі пристрої, або навіть отримати їх безкоштовно на умовах банків-еквайерів.
"Крім того, кілька підприємців можуть використовувати один термінал, адже технологічна можливість здійснення зарахувань на різні рахунки через один пристрій вже давно реалізована виробниками і банками", - наголошується в повідомленні.
Крім того, введення обов'язку здійснення безготівкових розрахунків не обмежує підприємців у використанні готівки в межах діючих правил.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабінеті міністрів пропонують зобов'язати встановити платіжні термінали всіх суб'єктів господарювання, в тому числі платників єдиного податку.
Раніше у Державній фіскальній службі заявляли про необхідність відмови від спрощеної системи оподаткування та поступове переведення малих підприємців на загальну систему.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...