Приготуватись! В Україні введуть новий податок

Якщо законопроект приймуть, підприємці і прості споживачі будуть платити за утилізацію побутових відходів.

Найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроект, що розширює сферу застосування екологічного податку, повідомляють Патріоти України.

Згідно із законопроектом, екологічний податок будуть платити підприємці, які виробляють або імпортують товари в упаковках (або самі упаковки). Залежно від матеріалів, з яких вони зроблені, плата за кілограм становитиме від 0,84 до 6,18 грн.

З простих споживачів буде стягуватися податок на розміщення побутових відходів. Зараз він теж є, але його розмір становить 4,02 грн. Депутати пропонують підняти його до 80 грн за кілограм.


Сума здивує! На яку пенсію можуть розраховувати українці із зарплатою 15 тис.

неділя, 12 травень 2024, 7:15

Українці із зарплатою в 15 тис. грн та з 35 роками стажу можуть розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 4 228,2 грн. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Згідно з останніми даними ПФУ, середня зарплата в Україні становить 16 836 грн. Співв...

Стартова ціна здивує: "Укрпошта" заявила, що буде продавати на аукціонах забуті посилки

неділя, 12 травень 2024, 6:58

"Укрпошта" заявила, що буде продавати посилки, які не забрали за шість місяців. Продаж буде відбуватись на аукціоні. К омпанії зазначили, що так роблять великі міжнародні поштові оператори. Початкова ціна лоту становитиме 10 грн. . "Поштові відправленн...