Принади по-справжньому ринкової економіки: Бензоколонки США збили ціну бензину до 3 грн за літр

Вартість бензину знизилася до найнижчої відмітки за десять років.

Бензоколонка у США. Фото: kvacida.ru.

На заправках біля озера Хафтон, у штаті Мічиган, вартість одного літра бензину опустилася до 12 центів, що становить близько 3 гривень за курсом Нацбанку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал ABC.

Вартість одного галона бензину знизилася до позначки 47 центів, досягнувши найнижчої відмітки за 10 років, що в перерахунку становить 12 центів за літр. Така ціна є результатом цінової війни, яку ведуть між собою три розташовані поруч бензоколонки, зазначає старший аналітик бензинової галузі Патрік ДіХанн.

Він також зазначив, що зараз середня ціна бензину в США становить 12,20 гривні за літр. Це паливо подешевшало за 2015 рік на 4,20 гривні. В Україні літр бензину А-95 сьогодні коштує 20,17 грн, А-92 - 18,16 грн, дизпального - 15,95.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...