Привіт Омеляну: Українські дороги визнані гіршими, ніж поганенькі магістралі Африки

Все-таки три країни Африки, дві латиноамериканські та розбитий війною Ємен наша держава спромоглася випередити.
Українські дороги не у найкращому стані. Фото: Еспресо ТБ.

За якістю автомобільних доріг станом на 2017 рік Україна посідає 130-те місце серед 137 країн світу. Про це з посиланням на дані Світового економічного форуму повідомляють у статті для ZN.UA журналіст Костянтин Кравченко та директор НТЦ "Будівельна експертиза" Микола Ярмоленко, передають Патріоти України.

"Ми – на рівні Мавританії, Мадагаскару, Гаїті, Гвінеї. Теза про те, що в Україні клімат, за якого відбувається частий перехід від мінусових до плюсових температур, що призводить до руйнування автомобільних доріг, є справедливою. Утім, Польща, Угорщина, Словаччина за аналогічних кліматичних умов мають значно ліпшу якість автомобільних доріг", – ідеться у матеріалі.

Його автори зазначають, що в Україні порівняно з Польщею в 2,5 разу менша довжина мережі автодоріг і вчетверо – щільність трафіку. "Це свідчить про недостатню якість доріг і недосконалість технологічних рішень при їх будівництві", – вважають Ярмоленко і Кравченко.

У березні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман констатував, що 95% доріг України у жахливому стані. Він обіцяв, що за п'ять–сім років дороги по всій країні будуть якісними.

30 грудня Гройсман заявляв, що у 2018 році на будівництво і реконструкцію доріг в Україні передбачено майже 47 млрд грн. Програму розвитку автодоріг України на 2018–2022 роки Кабмін затвердив 21 березня 2018 року. Загальний обсяг фінансування становить 298,349 млрд грн. 178 млн грн надасть Державний дорожній фонд, решта фінансування має надійти з інших джерел.

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...