Пинзеник невблаганний: Відомий економіст та політик порівняв зарплати українських суддів і європейських (інфографіка)

Правда, за одиницю виміру він взяв мінімальну зарплатню, що в абсолютних грошових одиницях виглядає не так шокуюче. Тим не менш платити людям, котрі приймають дуже вартісні рішення так багато, Віктор Пинзеник вважає недоцільним.

Верховний суд. Фото:www.bbc.com

У соцмережі з'явилася інфографіка з порівнянням зарплат суддів Верховного Суду України і зарплат суддів Угорщини, Польщі і Литви. В українських суддів зарплата вище, ніж у польських в три рази. Інфографіку опублікував екс-міністр фінансів, народний депутат України від БПП Віктор Пинзеник в Facebook, інформують Патріоти України.

"Зробив порівняння розмірів зарплат суддів Верховного Суду України, встановлених прийнятим днями законом Про судоустрій і статус суддів, і зарплат суддів верховного суду в деяких європейських країнах, ще недавно входили в групу країн так званого соціалістичного табору (дані про них опубліковані телеканалом Інтер). Порівняння зроблено в тис. євро в місяць", - пояснив Пинзеник.

Також Пинзеник зазначив, що економіка Польщі в розрахунку на душу населення в шість разів перевищує українську, а литовська - майже в шість.

Слід нагадати, закон передбачає, що базова мінімальна зарплата районного судді буде 25 мінімальних заробітних плат, апеляційного судді - 50, верховного - 75 мінімальних заробітних плат.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...