"Це живий ринок: Ніхто не знає, скільки облігацій зовнішньої позики України зараз перебуває в руках фізичних чи юридичних осіб РФ" - Пинзеник (відео)

За словами нардепа, облігації зовнішньої позики України - не іменні, вони можуть змінювати власника.

Віктор Пинзеник. Фото:скрін відео

Українські облігації зовнішньої позики можуть знаходиться у фізичних або юридичних осіб Росії. Про це в ефірі програми "Бацман" на каналі 112 Україна сказав нардеп від БПП, колишній міністр економіки та екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник, зазначають Патріоти України.

"Ніхто не впевнений, скільки облігацій зовнішньої позики зараз знаходиться в руках фізичних чи юридичних осіб Російської Федерації. Чому? Тому що цей ринок живий: кожен день проходять акції купівлі-продажу українських облігацій, тому кредитори постійно змінюються.

Але ми знаємо, що основний пакет зосереджений у кількох компаній, тому що саме з цими компаніями український уряд вів переговори про реструктуризацію. Для таких облігацій у них дуже вигідні процентні ставки, тому я думаю, що критичних зрушень в структурі власників не буде.

Але, повторюю, ніхто не може гарантувати, що не буде перетікання грошей в інші руки: це не іменні облігації, а облігації на пред'явника, які можуть міняти власника", - сказав Пинзеник.

У грудні 2017 року Кабінет Міністрів України затвердив середньострокову стратегію управління державним боргом, згідно з якою відношення обсягу держборгу до ВВП має становити не більше 66% в 2017 році, 62% - в 2018-му і 58% - в 2019-му.

1 січня 2018 року набрав чинності закон "Про державний бюджет України на 2018 рік". Обслуговування державного боргу в 2018 році обійдеться Україні в 130,2 млрд грн. Планується, що за станом на 31 грудня 2018 року граничний обсяг державного боргу, обчислений у національній валюті, складе 1,999 трлн грн (60% ВПП), гарантованого держборгу - 747,6 млн грн.

Серед кредиторів України - європейське співтовариство, Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк, Міжнародний банк реконструкції і розвитку, МВФ та інші міжнародні структури, зарубіжні комерційні банки та уряди іноземних держав.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...