Радіти поки що рано: Експерт розповів, якою буде зарплата українців у 2022 році

За словами аналітика, зростання заробітних плат буде пов'язане зі збільшенням соціальних виплат, девальвацією гривні і лише в останню чергу - з відновленням економіки.

Ілюстрація:5 канал

Директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін заявив про те, що до 2022 року зарплати в Україні збільшаться рівно в два рази, проте такій тенденції не можна радіти заздалегідь. Про це пише UBR, зазначають Патріоти України.

За прогнозами експерта, ВВП щорічно зростатиме на три або на чотири відсотки навіть у тому випадку, якщо в країні не будуть проводитися реформи, і до 2020 року середня зарплата становитиме 10,5 тисяч гривень, а у 2022 році - 13 тисяч гривень.

При сприятливому прогнозі, зазначив Амелін, з урахуванням проведення реформ, зарплата підвищиться в два рази, до 14,5 тисяч гривень. Цифри не здадуться дивними, якщо враховувати, що ще на початку 2016 року середня зарплата в Україні становила 4,3 тисячі, а сьогодні - вже 7,3 тисяч.

Зростання пов'язане зі збільшенням соціальних виплат, девальвацією гривні і лише в останню чергу - з відновленням економіки. Тому "великі цифри" аж ніяк не означають підвищення платоспроможності громадян - разом із зарплатами будуть рости тарифи на комуналку, ціни на продукти тощо.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...