Рахунок на мільярди: Названо шалену суму, яку Україна винна МВФ

Ілюстрація: rbc.ua

Зобов'язання України перед Міжнародним валютним фондом становлять у загальній сумі 12,1 мільярда доларів. Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомляють Патріоти України.

"На сьогодні є зобов'язання Національного банку перед Міжнародним валютним фондом у сумі 7,2 мільярда доларів. Є також зобов'язання Міністрества фінансів перед Міжнародним валютним фондом у сумі 4,9 мільярда доларів. Тобто в цілому зобов'язання перед МВФ складають 12,1 мільярда доларів", - сказав Чурій.

Він також додав, що активи НБУ, які входять у валові резерви, складають 18,8 мільярдів доларів. При цьому загальна сума зобов'язань НБУ досягає 9,1 мільярда доларів.

Міжнародні зобов'язання НБУ складаються із кредитів МВФ і зобов'язань перед іншими кредиторами, зокрема Державною казначейською службою. Він уточнив, що власні кошти НБУ в іноземній валюті, складають 9,7 мільярдів доларів.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...