Росія мусить відшкодувати збитки, нанесені екології Донбасу, - міністр

За результатами проведеної перевірки можна буде готувати черговий позов до міжнародних судів проти РФ

Фото: "Обозреватель"

Російська Федерація завдала багатомільярдних збитків екології окупованій нею території України. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Факти".

«Я дав доручення нашим підрозділам для того, щоб вони оцінили і обрахували в фінансових одиницях збиток, нанесений екології, навколишнього середовища окремо в Криму і окремо на Донбасі», - сказав він.

Чиновник визнав, що вести цю роботу складно, і перш за все, у зв'язку з неможливістю потрапити на захоплені території, а також через відсутність методології, як правильно оцінити збиток. Для цього українці звернулися по допомогу до міжнародних організацій. Семерак зазначив, що за результатами проведеної роботи можна буде готувати черговий позов до міжнародних судів проти Російської Федерації.

«Ті цифри, які я бачу сьогодні, ті об'єкти, які ми досліджуємо на підставі супутникових знімків, на підставі показань, на підставі бухгалтерської інформації, - це навіть не десятки мільярдів, а сотні мільярдів гривень», - зазначив міністр.

Ціни злетять вдвічі? Як дефіцит какао вплине на вартість солодощів в Україні

середа, 1 травень 2024, 7:44

початку року світові ціни на какао різко збільшилися втричі. За прогнозом експертів, це може вплинути на підвищення цін в Україні, що призведе до зростання у два рази вартості шоколаду. Про це повідомляє Zn.ua, передають Патріоти України.

Що робити, якщо гроші залишились в банкоматі - банк надав пояснення

середа, 1 травень 2024, 6:44

Monobank став об'єктом критики через заяви своїх клієнтів, які стверджують, що після виконання операції зняття грошей у банкоматі, купюри залишаються всередині, а чекати на повернення коштів потрібно 60 діб. Банк пояснив, що такий термін визначається п...