Росія розробляє криптовалюту, щоб уникнути санкцій, - західні ЗМІ

Володимир Путін доручив державним установам працювати над "крипторублем".

Росіяни хочуть випустити "крипторубль". Ілюстрація: Freedman Club.

Російські чиновники розробляють криптовалюту, щоб уникнути міжнародних фінансових санкцій. Про це повідомляє Financial Times, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що президент Росії Володимир Путін доручив державним установам працювати над "крипторублем". Криптовалюта стане ще одним способом для проведення фінансових операцій в рублях та уникнення санкцій, які обмежують можливості фінансування країни.

FT підкреслює, що у Росії ще далеко від випуску "крипторубля". Однак він допоможе протистояти спробам США перешкоджати російській економіці.

Як відомо, Сполучені Штати заборонили десяткам російських державним чиновникам, агенціям, компаніям та союзникам Путіна користуватися своєю державною фінансовою системою та проводити операції з доларами. Санкції започаткували після анексії Криму Росією у 2014 році.

Видання зазначає, що робота над створенням власної криптовалюти у Росії відбувається на тлі того, як у США американські регулятори та законодавці намагаються зрозуміти фінансову технологію цифрових валют, яка наразі переживає своє активне зростання. Регулятори попередили інвесторів, що цифрові валюти підлягають федеральному фінансовому регулюванню і закликали ставитися до них з обережністю.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...