Росія зараз не в тому стані, щоб нав'язувати свої правила: Політолог розповіла про небезпеку, яка загрожує Путіну

Економіка Росії - ві рецесії. І в такому стані вона перебуватиме ще близько 20 років.

Ілюстрація:cop6russia.org

Головною небезпекою, яка загрожує нинішній Росії під керівництвом президента Володимира Путіна, є рецесія економіки, яка, за офіційними даними, може тривати ще 20 років. Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла політолог і історик Олена Галкіна, інформують Патріоти України.

"Росія зараз не в тому стані, щоб нав'язувати свої правила. Кремль розуміє, що концепція продукування хаосу провалилася, але вони в ній залишаються інерційно, бо не знають, що робити", - зазначила вона. При цьому експерт уточнила: "Економіка Росії - в стані рецесії. За словами офіційних осіб, в стані рецесії вона буде ще 20 років. Це ж катастрофа!"

У той же час, Галкіна переконана, що російська номенклатура "буде працювати тільки заради одного інтересу - самозбереження їх влади в Росії". "У РФ немає глобальних цілей. В останній промові Путін на Валдаї прямо говорив, що Росія не може протистояти НАТО, це різні економічні величини. Вони - не безумці, хочуть зберегти владу в країні", - запевнила вона.

Експерт додала, що, "якщо пригадати російські протести 2011-2012 років, які були досить великими, то політична система, яка склалася в РФ за попереднє десятиліття, перебувала під загрозою, однак зараз політична система вже не під загрозою, населення пасивне". "Пасивність населення означає і неможливість його мобілізації на неоголошену війну.

Тому що на мобілізацію відповіли тільки відверті маргінали. Таких людей мало. У Путіна пасивна підтримка. 86% путінської підтримки ніколи не вийдуть на вулицю захищати Путіна ні зі зброєю, ні просто на мітинг. На мітинг хіба тільки з-під палки", - заявила Галкіна.

На її думку, "всі масові заходи, такі як святкування річниці анексії Криму або "День народної єдності"(свято в РФ в честь визволення народним ополченням Московії міста Москви від східноєвропейського контингенту Речі Посполитої в 1612 році, - ред) - нові штучні свята, вони набирають масовість за рахунок бюджетників, яких змушують туди виходити, або через роздачу грошей за мітинг".

"У Кремлі розуміють свою слабкість. Сама номенклатурно-спецслужбістська природа режиму така, що він - пасивно-агресивний. Кремль може бути агресивним тільки проти слабкого", - зазначила політолог, додавши, що коли в Москві вважали Україну слабкою - вони пішли на агресію.

"Логіка та ж, що і у СРСР часів застою: Афганістан слабкий - нападаємо на Афганістан! Проти сильної країни або держави, захищеного інструментами колективної безпеки, вони не підуть. Щоб самозберегтися в Росії, Путін повинен показувати успіхи своєї вертикалі.

З економікою не виходить: структура економіки не змінюється, зістрибнути з нафтової голки не виходить, імпортозаміщення провалилося", - заявила вона. Експерт зазначила також, що "зараз Кремль налаштований на заморозку конфліктів, на війни низької інтенсивності, цим і будуть лякати світ".

"Інша справа, що вже не 2014 рік, і світ не так сильно боїться. Зараз їх стратегія очевидна, зрозуміла логіка розвитку переговорного процесу в нормандському форматі, тому що така ж логіка використовувалася Росією і Асадом з 2012 року в женевському форматі по Сирії. Світові лідери бачать, до чого це призвело", - резюмувала Галкіна.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...