Російські фінансисти дуже стривожені: Як американські борги обвалять рубль

Експерти припускають, що зростання прибутковості американських паперів тільки продовжиться.

Рубль продовжить своє падіння. Фото: соцмережі.

Прибутковість американських казначейських паперів перевищила психологічно важливу позначку в 3%. Експерти пояснюють це перспективою прискорення інфляції і нарощуванням дефіциту в США. Події на борговому ринку вже підкосили американський фондовий ринок і можуть обрушити рубль, спровокувавши виведення коштів нерезидентів з російських боргових паперів. Про це інформують Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Прибутковість 10-річних казначейських облігацій США вперше з січня 2014 року перевищила психологічно важливий рівень у 3% на торгах 24 квітня. Така ситуація може бути викликана інфляційними очікуваннями і перспективами подальшого посилювання монетарної політики з боку Федеральної резервної системи США, вважає інвестиційний аналітик Global FX Володимир Рожанковський.
«Судячи з макроекономічної статистики останніх місяців, експерти вважають за можливе підвищення цін на бензин і інші енергоносії, що веде до подорожчання практично всієї роздрібної продукції. А це призведе до того, що у Федрезерву будуть розв'язані руки для подальшого підвищення ключової процентної ставки», - пояснює він.
Різке збільшення доходностей держоблігацій (treasuries) означає посилення фінансових умов, що здатне чинити тиск на ринок акцій, пояснює експерт з міжнародних ринків «БКС Брокер» Оксана Холоденко. Особливо небезпечна ситуація, що створилася для секторів, які виплачують дивіденди - телеком, енергетика.
«Тут все просто: чим вища прибутковість довгих держоблігацій, тим менш цікавий заробіток на дивіденди. Крім того, чим вище вартість кредитування, тим складніше компаніям залучати позикові кошти для фінансування інвестпроектів, поглинання перспективних конкурентів, виплати дивідендів і реалізації програм buyback», - говорить експерт.
На тлі новин з боргового ринку, американські фондові індекси показали негативну динаміку. Індекс Dow Jones опустився на 1,7%, S & P 500 втратив 1,3%, Nasdaq знизився на 1,7%. У середу, 25 квітня, торги в США також відкрилися падінням всіх трьох індексів.

Експерти припускають, що зростання прибутковості американських паперів продовжиться. На думку генерального директора ІК «Харитонов Капітал» Максима Харитонова, вони можуть досягти 3,5% до кінця 2018 року.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...