Рубль пішов у піке: Банк Росії тимчасово перестав купувати валюту

Курс рубля знизився в очікуванні запровадження нових санкцій проти РФ.

Ілюстрація:Главком

Банк Росії вирішив не купувати валюту для Мінфіну протягом місяця для запобігання загрозі фінансової стабільності. На торгах 23 серпня курс долара до рубля поставив рекорд з квітня 2016 року, передають Патріоти України.

Банк Росії вирішив не купувати валюту для Мінфіну в рамках бюджетного правила з 23 серпня до кінця вересня, повідомляється на сайті ЦБ. При цьому ЦБ запевнив, що відстежує ситуацію на фінансовому ринку і "має достатньо інструментів, щоб запобігти загрозам для фінансової стабільності".

Ринок позитивно відреагував на рішення ЦБ: рубль зміцнився більш ніж на 70 коп. від досягнутого раніше в четвер максимуму в 69,01 руб. / дол.

З 7 серпня до 6 вересня ЦБ повинен був закупити валюту для Мінфіну в рекордному обсязі - на 383,2 млрд руб. Однак, на тлі волатильності на валютному ринку з 9 серпня регулятор не закуповував валюту протягом тижня.

17 серпня закупівлі поновилися, проте повернення Банку Росії на валютний ринок співпало з ослабленням курсу рубля на тлі очікування нових санкцій США і підштовхнуло російську валюту вниз.

Більш того, ЦБ довелося збільшити щоденні закупівлі валюти через тижневий "простой". На торгах 22 серпня курс долара перевищував 68 руб., євро - 79 руб. 23 серпня тренд продовжився - курс долара підвищився до максимальних значень до рубля з квітня 2016 року, досягнувши 69 руб.

Джерело: Телеграф

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...